jandel.nl

 

   HOME

   Op reis
 
 
 
 
 
 

Kroatië 
2 apr. tm 13 apr.  2016

zaterdag 2 april 2016

Dag 1 : Echt - Dorndorf

Om half negen worden we naar Sittard gebracht door een bij familie opgetrommelde "taxi". Hoe kan het anders, maar we zijn ruim op tijd voor onze afspraak met de ons ophalende bus van Maaskant. Gelukkig staan er twee zussen uit Sanderbout te wachten op de bus, waardoor de wachttijd omvliegt. Ze hebben verhalen over en met elkaar, zoals alleen zussen met elkaar kunnen communiceren. Hier en daar delen ze wat sneren naar elkaar uit en binnen de kortste keren weten we vele bijzonderheden over hun onderlinge verhouding en over hun gezamenlijk verleden bij "ons mam".

De blauwe bus verstoort ons (hun) gesprek en even later zitten ze buiten bereik achterin. Hun bestemming is Spanje; we twijfelen nog even of we daar nu blij mee moeten zijn?!

Via Heerlen bereiken we om 10 uur ons wisselpunt in Vaals. Daar wacht een flink flink stuk abrikozenvlaai op ons, nodig om de tijd te overbruggen tot de andere bus komt. Voordat wij zitten, hebben de zussen hun stuk vlaai al bijna op. Zij waren uiteraard als eerste binnen.

Zoals reeds gezegd, 1 vakantiebus gaat naar Spanje en de onze gaat naar Kroatië. Niet naar Istrië, maar iets zuidelijker naar de Adriatische kust.

Rond 11 uur is koffie en vlaai verwerkt en we maken ons klaar voor vertrek. Onze chauffeur René zien we meteen - al bij het inladen van de koffers - zenuwachtig heen en weer lopen. Hij is op zoek naar de chip-kaart, die hij nodig heeft om de rijtijden te registreren. De chauffeurskaart noemt hij het kaartje. Zonder deze chauffeurskaart mag hij niet rijden.

Helaas, de kaart is en blijft spoorloos. Wat nu? Na contact met het hoofdkantoor, krijgt hij het advies bij de politie " melding van vermissing" te doen. Dat betekent dat we op zoek moeten gaan naar een politiebureau in Vaals.
Laat zich raden wat gebeurt: gesloten!! Kortom, na veel bellen en wachten krijgt hij uiteindelijk een door de politie ondertekend document, waar we mee op weg mogen.
Het is inmiddels 12 uur geworden, de bus naar Spanje is al een uur onderweg.


Dankzij dit papier mogen we aan de reis beginnen

De km-stand van de bus is 405.083. We hebben vandaag 435km voor de boeg. Het reisgezelschap bestaat uit 22 personen.

Om 13 uur zien we de Dom van Keulen en vlak voor Frankfurt pauzeren we bij raststatte Medenbach. In de Autobahnkapelle worden kaarsjes gebrand voor een behouden reis.


Chauffeur René

Na Frankfurt komt er sfeer in de bus met nostalgische muziek, afgestemd op het gezelschap:
- Junge komm bald wieder
- Monja
- Liebeskummer Lohnt sich nicht
- Du, (bist das Mädchen das zu mir gehört)
- und so weiter ......

Desondanks is het erg stil in de bus, maar toch om 19.20 uur bereiken we Gasthof Sonnenhang in Dorndorf, ons overnachtingsadres. Buiten staan luidruchtige, bierdrinkende Bayern-fans, die de 2-1 overwinning vieren. Maar die zijn om 8 uur weg, verzekert der Wirt.


Hotel Sonnenhang met enkele (rokende) Bayern-fans
 

Benieuwd wat ter tafel komt? Later blijkt het Sauerbraten te zijn.

Morgen naar Zagreb!

 

 

 
dag 1
naar Dorndorf
dag 2
Zagreb
dag 3
Plevice en Podgora
dag 4
Podgora
dag 5
Dubrovnik
dag 6
Mostar
dag 7
Split en Trogir
dag 8
Sibenik
dag 9
eiland Zlarin
dag 10
Zadar en Maribor
dag 11
Dorndorf
dag 12
naar huis