jandel.nl

 

  

   Op reis
 
 
 
 
 


San Remo 
2 juli - 11 juli  2012

 

Maandag - 2 juli 2012 - dag 1

Vertrek!

Om kwart voor zes begint de wekkerradio te spelen, zodat we ruim de tijd hebben om ons naar Roermond te spoeden waar we de rest van ons reisgezelschap ontmoeten. Deze keer gaan we met z'n zessen, wel zo gezellig!

Om 7.50 uur verlaten we Roermond en rijden via Sittard en Maastricht naar Vaals. Na een pauze van een uur gaan we uiteindelijk op weg naar Zuid-Duitsland.

Na Ludwigshafen verlaten we de Duitse Autobahn en rijden een stukje door Frankrijk. Terug in Duitsland, ter hoogte van Straatsburg, bereiken we om 17.00 uur het einddoel voor vandaag: Hotel Zum Ochsen in Kehl-Kork. We ontvangen de sleutel van  kamer nr. 12, klein maar netjes! Geschikt als overnachtingadres!


Zum Ochsen,
een hotel zoals een hotel  im Schwarzwald hoort te zijn.

Om 18.30 uur worden we voor het diner verwacht, dus zitten we ruim in de tijd om al vast een aperitief te nemen: Uhrfränkisches Landbier im gemütliche Gaststube van het Hotel.

Het diner is goed verzorgd, dat kun je wel aan Duitsers overlaten. We besluiten na afloop nog wat te wandelen in dit kleine dorpje, maar in Kork is weinig te beleven. Alleen een ooievaarsnest boven op een huis blijkt het waard te zijn om de fotocamera te voorschijn te halen. Je zult zo'n verzameling takken maar op je dak hebben ...


een verzameling takken

We besluiten vroeg onder de wol te gaan. De chauffeur heeft ons voor morgen een vermoeiende, lange dag voorspeld. We moeten vroeg uit de veren!

 

 

 
dag 1
Vertrek
dag 2
Op doorreis
dag 3
Bussana & San Remo
dag 4
Genua & Portofino
dag 5
Dolceaqua & Isolabona
dag 6
Monaco
dag 7
Nice & Cannes
dag 8
Arma di Taggio
dag 9
Terugreis
dag 10
Weer thuis